[Groep B] Uitslag Denemarken - Duitsland

Duitsland is op het EK winnaar geworden van Groep B door in de laatste groepswedstrijd Denemarken met 2-1 te verslaan en zo met negen punten te eindigen. De Denen hadden nog een kleine kans om door te gaan, maar door dit resultaat is Portugal door naar de laatste acht.

Vooraf waren de belangen van het duel tussen Denemarken en Duitsland groot. Beide landen konden zich plaatsen voor de laatste acht op het EK, maar zelfs Duitsland kon na twee zeges nog uitgeschakeld worden, waardoor de ploeg van Joachim Löw niet achterover kon leunen. Daarom kwamen de Duitsers ook meteen goed uit de startblokken met twee grote kansen voor Müller.

Bender (links) in duel met Krohn-Dehli (Foto: Pro Shots)

Denemarken had zicht op de kwartfinales na de goal van Oranje tegen Portugal, maar rekende buiten Podolski die na een kleine twintig minuten spelen ongehinderd de 0-1 binnen kon schieten. Krohn-Dehli kopte beide ploegen uit een hoekschop kort hierna op gelijke hoogte. Daarna gebeurde er tot de rust weinig meer, al had Duitsland via Gómez en Podolski nog wel enkele grote kansen.

Omdat Portugal tegen Nederland had gescoord moesten de Denen winnen van de Duitsers om door te kunnen gaan. Vlak na rust liet Jakob Poulsen het doel van Neuer trillen door hard tegen de paal te schieten, helaas voor de Denen ging de bal naast. Dat bleek bijna het enige wapenfeit van de Denen te zijn, omdat de Duitsers het heft in handen namen en de bal geduldig rond begonnen te spelen.

Bender juicht nadat hij de 2-1 heeft gemaakt (Foto: Pro Shots)

Denemarken loerde voorzichtig op mogelijkheden, maar moest een kwartier voor tijd plotseling vol op de aanval spelen omdat Cristiano Ronaldo zijn tweede tegen Nederland had gescoord en de Denen bij deze stand uitgeschakeld waren. Het offensief zorgde ervoor dat Duitsland de ruimte kreeg, iets wat Bender effectief benutte: 1-2.

Denemarken

1 - 2

Duitsland

 24' Krohn-Dehli    19' Podolski
 80' Bender
 
 
Stadion: Arena Lviv, Lviv
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Velasco (Spa)
 
Opstelling:   Opstelling:
Andersen
Jacobsen
Kjær
Agger
S.Poulsen
Eriksen
Kvist
J.Poulsen (Mikkelsen/82)
Zimling (C.Poulsen/79)
Krohn-Dehli
Bendtner
  Neuer
Bender
Hummels
Badstuber
Lahm
Müller (Kroos/84)
Khedira
Özil
Schweinsteiger
Podolski (Schürrle/64)
Gómez (Klose/74)