Ramos: "Gaat loodzwaar worden"

Sergio Ramos verwacht een zware finale tegen Italië. De verdediger van Real Madrid ziet de vele opties voor de spitspositie als een luxeprobleem.

Ramos viel tijdens de halve finale tegen Portugal in de strafschoppenserie op met zijn panenka-penalty. "Er wordt zo veel gepraat over voetballers. Soms vergeten de media dat wij ook maar mensen zijn. Met die strafschop wilde ik laten zien dat ik wel verantwoordelijkheid kan nemen en goed tegen druk kan", aldus Ramos, die enkele maanden geleden in de halve finale Champions League tegen Bayern München een strafschop hoog over het doel heen schoot.

Bij het Spaanse elftal heeft Ramos het geweldig naar zijn zin. De verdediger stelt dat de sfeer goed is. "We worden steeds iets beter. We gaan elkaar ook steeds meer begrijpen. Als iemand individueel goed presteert, maar het team niet, kom je niet ver. Gelukkig zijn wij een eenheid. In de groepsfase hebben we al 1-1 gespeeld tegen Italië, maar de focus ligt op zondag. Een kijkje in het verleden is nergens goed voor."

De meest onzekere plek in het elftal van de Spanjaarden is de spitspositie. Die werd gedurende dit EK al door drie verschillende spelers bezet: Álvaro Negredo, Cesc Fàbregas en Fernando Torres werd bezet. "Zonder échte spits spelen brengt veel mogelijkheden met zich mee. Dat Spanje zo veel keuzes heeft is alleen maar mooi, een echt luxeprobleem", concludeer Ramos.

De finale is bereikt, maar dat biedt geen enkele garantie, weet ook de verdediger. "Ik hoop dat ik ongelijk krijg, maar volgens mij gaat het loodzwaar worden."