Marcelo: "Zou doodgaan voor Brazilië"

Marcelo heeft er veel voor over in het shirt van het Braziliaanse elftal te mogen spelen. De verdediger treedt met de Seleçao aan op de Olympische Spelen.

De 24-jarige speler van Real Madrid behoort tot de drie dispensatiespelers die naar Londen afreizen. Hij kreeg in de voorbije periode kritiek te verwerken dat hij zich teveel zou laten leiden door emoties, maar hij vindt niet dat dat hem dwars zit.

"Als ik op het veld sta geniet ik", zegt Marcelo op een persconferentie. "De nationale ploeg maakt mij nog gelukkiger. Of ik een heethoofd ben? Alleen mensen die op het veld staan weten hoe het is als er een ruzie op het veld ontstaat. Mensen zeggen veel, maar ze krijgen me niet kapot. Ik zou doodgaan voor Brazilië".

Brazilië maakt na het EK geen deel meer uit van de top tien ranking van de FIFA. Marcelo wil de Olympische Spelen aangrijpen om daar verandering in te brengen. "Winnen is de enige manier om onze reputatie te herstellen. Ik zal er alles aan doen om de mensen in Brazilië trots te maken".