Marcelo: "Vorig jaar beker, nu kampioen"

PSV-verdediger Marcelo is ervan overtuigd dat de nieuwe namen in de selectie van trainer Dick Advocaat de Eindhovenaren komend seizoen aan de landstitel kunnen helpen.

Na vier seizoenen zonder landstitel hoopt Marcelo komend seizoen eindelijk de beste van Nederland te worden met PSV. Nieuwe namen als Luciano Narsingh, Mathias 'Zanka' Jorgensen en Mark van Bommel moeten de Eindhovenaren naar een hoger plan tillen. Marcelo sprak tegenover Goal.com uitgebreid over zijn verwachtingen van komend seizoen.

"We hebben een erg goed team en, met de nieuwe jongens die we hebben gekregen, denk ik dat we mee kunnen doen voor de titel", aldus de Braziliaan. "Van Bommel is een geweldige speler en heeft al voor vele topclubs gespeeld, zoals bijvoorbeeld Bayern München en AC Milan. Ik denk dat hij ons kan helpen om onze doelen te bereiken dit seizoen."

In Eindhoven snakt men naar de landstitel, vooral na vorig seizoen, waarin PSV voorafgaand het seizoen over de beste papieren leek te beschikken, maar zich uiteindelijk niet eens wist te plaatsen voor de Champions League. "We hebben vorig seizoen teveel wedstrijden verloren die we niet mochten verliezen", beaamt Marcelo. "Die punten hebben we aan het einde gemist. Ik hoop daarom dat we komend seizoen meer gefocust zijn en goed opletten dat we niet weer dezelfde fout maken. Vorig jaar wonnen we de KNVB-beker, dit jaar moet dat het kampioenschap zijn."

Makkelijk gaat dat volgens de verdediger niet worden. "In de Nederlandse competitie is er erg veel concurrentie. We hebben vele teams die kampioen kunnen worden, zoals bijvoorbeeld Ajax, Feyenoord, FC Twente en PSV, maar zelfs sc Heerenveen en Vitesse zijn druk bezig om de top te bereiken. Daarom gaan we opnieuw een erg zwaar seizoen tegemoet. We zullen elke wedstrijd scherp moeten zijn."

Niet alleen verwelkomde de Eindhovense club enkele nieuwe spelers, ook verzekerde het zich van de komst van een nieuwe trainer. Dick Advocaat werd deze zomer aangesteld als opvolger van Fred Rutten. Marcelo werkt nu enkele weken samen met de oefenmeester en heeft een goed gevoel bij de Kleine Generaal. "Ik denk dat het een erg goede trainer is. Hij laat ons hard werken in de voorbereiding, maar dat zorgt ervoor dat we in topvorm zijn."

Ten slotte spreekt Marcelo over zijn eigen toekomst bij PSV. De Braziliaan, die sinds 2010 voor de club speelt, denkt niet aan een vertrek. "Ik sta hier nog twee seizoenen onder contract. PSV is een geweldige club en ik ben hier erg gelukkig. Het is voor elke speler echter een droom om ooit in Spanje, Italië, Engeland of Duitsland te spelen. Daar ben ik geen uitzondering in.  Er is al eens geïnformeerd door een Italiaanse club, maar daar had ik geen interesse in."