Haase verslaat Oswald in Kitzbühel

Robin Haase is een ronde verder op weg naar titelprolongatie in Kitzbühel. De Hagenaar versloeg in de tweede ronde van het ATP-toernooi de Oostenrijker Philipp Oswald, de nummer 242 van de wereld. Haase won met 6-4, 3-6 en 6-2. 

De Nederlander had een vroege break te pakken tegen de 200 plaatsen lager gerangschikte Oswald, maar hij liet zijn tegenstander weer terug in de eerste set komen. Een nieuwe break was toch voldoende om set te pakken. De tweede set was eenrichtingsverkeer. Oswald domineerde en haalde eenvoudig de set binnen.

In de openingsgame van de beslissende set moest Haase een vroeg breakpoint wegwerken, maar daarna waren de rollen weer omgedraaid. De nummer 42 van de wereld brak zijn Oostenrijkse opponent twee keer, genoeg om de wedstrijd binnen te slepen.

Haase neemt het in de kwartfinale op tegen de Amerikaan Wayne Odesnik, de huidige nummer 148 van de wereldranglijst. Odesnik stond in zijn carrière met een 77e positie al eens ruimschoots hoger. De partij wordt vanmiddag al gespeeld, omdat het toernooi vanwege regenval vertraging heeft opgelopen.