[GP2] Uitslag Race 1 Hungaroring

Max Chilton heeft zijn eerste GP2-race uit zijn carrière gewonnen. De Brit won op de Hungaroring voor Davide Valsecchi en Luiz Razia. Giedo van der Garde was de beste Nederlander met een vijfde plaats. Nigel Melker werd veertiende, een plaats voor Daniel de Jong.

Chilton begon in Budapest vanaf poleposition en bleef na de start Valsecchi en Razia voor. James Calado kwam slechter weg en leek vanaf de derde plaats terug te vallen tot de vijfde stek, maar hij kon op het laatste moment de goed gestarte Esteban Gutierrez achter zich houden om zo aan te sluiten op plaats vier. Van der Garde verloor in de eerste ronde een plaats, maar maakte deze ook weer goed.

Tot de pitsstops veranderde er weinig. Vooraan bleven de posities gelijk, maar Van der Garde kon klimmen naar de vijfde stek doordat Gutierrez iets te ver doorschoot in de pits en zo enkele plekken inleverde. Johnny Cecotto Jr. was er op dat moment al niet meer bij, omdat hij bij de eerste bocht in de bandenstapels was beland. Het leek op een hangend gaspedaal. Ook Felipe Nasr haalde de meet niet. Hij ging van de baan af met nog maar een handvol ronden te gaan. Uiteindelijk won Chilton voor Valsecchi, Razia, Calado en Van der Garde.