'Van Basten wil Ajax-aanvaller Ebecilio'

Marco van Basten zou Ajacied Lorenzo Ebecilio naar sc Heerenveen willen halen. De vleugelspeler zit op een dood spoor in Amsterdam, maar wil niet verhuurd worden.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Heerenveen, op aandringen van Van Basten, interesse heeft in vleugelspeler Lorenzo Ebecilio. De Friezen raakten Luciano Narsingh kwijt aan PSV en ook Oussama Assaidi lijkt nog altijd op weg te zijn naar een andere club, wellicht Ajax. De 20-jarige Ebecilio zou een goede vervanger zijn, hij lijkt bij Ajax weinig kans op speeltijd te hebben.

Ebecilio werd in januari 2011 overgeheveld van de Ajax-jeugd naar het eerste elftal en speelde al in 52 officiële wedstrijden mee. De technisch vaardige aanvaller scoorde elf keer en gaf zes assists. Met Miralem Sulejmani, Jody Lukoki, Derk Boerrigter en nieuweling Tobias Sana heeft hij echter veel concurrentie in de Amsterdam Arena.

Ebecilio zelf stelt dat hij in ieder geval niet verhuurd wil worden. "Ik wil sowieso blijven en niet aan verhuur denken. Dan wil ik liever in Amsterdam voor mijn kansen vechten", aldus de aanvaller. Heerenveen greep eerder al naast Yanic Wildschut van VVV-Venlo.