Narsingh: "Ajax heeft kans laten lopen"

Luciano Narsingh vindt dat Ajax een mooie kans heeft laten lopen door Oussama Assaidi niet te halen. De Marokkaan vertrok van sc Heerenveen naar Liverpool in plaats van Amsterdam.

Ajax had Assaidi op de korrel, maar was niet slagvaardig genoeg. De club hikte aan tegen de salariseisen van de linkbuiten van Heerenveen. Liverpool was de lachende derde en ging met de technicus aan de haal. Eerder liet Ajax zich door PSV aftroeven in de strijd om een Heerenveen-aanvaller.

Die speler, Luciano Narsingh, vindt dat Ajax zichzelf heeft benadeeld. "Ajax heeft een mooie kans laten lopen", zegt Narsingh in gesprek met NUsport. "Of ik blij ben dat Oussama niet naar de concurrent is gegaan? Nee, dat maakt mij niet uit. Ik had hem de overgang naar Ajax ook gegund."

Assaidi belde met Narsingh voor advies. De kersvers PSV'er zei hem: "Als Liverpool komt, hoef je daar niet lang over na te denken. Het is een grote club in Engeland, een flinke stap vanuit Heerenveen." Narsingh rekent erop dat zijn vriend het gaat redden bij de Engelse club. "Als Oussama één-op-één staat, kan hij het ook daar iedere verdediger lastig maken. Ik geloof in zijn kwaliteiten."