'Ajax haalt Christian Poulsen'

Christian Poulsen lijkt zijn carrière als profvoetballer bij Ajax voort te zetten. De transfervrije voetballer is afkomstig van het Franse Evian Thonon Gaillard FC, maar moet nog wel een medische keuring ondergaan.

Men verwacht echter dat deze keuring, en ook het gladstrijken van de laatste plooien, slechts een formaliteit zal zijn. "Wij zijn erg blij met zijn keuze om bij Ajax te komen spelen, want hij kon naar meerdere clubs in Europa", liet directeur voetbalzaken van Ajax, Marc Overmars, op de officiële clubsite weten. Mocht alles rondkomen, dan tekent Poulsen voor twee seizoenen.

"Poulsen heeft de afgelopen jaren heel veel ervaring op internationaal topniveau opgedaan, zowel bij topclubs in de grote competities als op meerdere eindtoernooien met de Deense nationale ploeg, waarvoor hij bijna 100 interlands speelde en vaak aanvoerder was. Hij heeft inmiddels bedankt bij de Deense bond, om zich voor 100 procent op het clubvoetbal te kunnen focussen. Ook dat is een voordeel voor Ajax."

Poulsen was in het verleden ook nog actief voor achtereenvolgens Liverpool FC, Juventus FC, Sevilla FC, FC Schalke 04 en FC Kopenhagen. Bij Ajax zal hij het vertrek van Vurnon Anita naar Newcastle United op moeten gaan vangen.