Eerste El Clásico prooi voor Barcelona

FC Barcelona heeft de eerste El Clásico van dit seizoen winnend afgesloten. De Catalanen wonnen donderdag de heenwedstrijd van de Spaanse Super Cup met 3-2 van Real Madrid. In eigen stadion scoorde Lionel Messi evenals zijn rivaal Cristiano Ronaldo eenmaal. Woensdag is de return in Bernabeu.

Het duurde lang voordat het duel tot ontbranding kwam, maar tien minuten na rust was dat eindelijk het geval. Ronaldo opende de score met een rake kopbal uit een corner. Real kon niet lang van de voorsprong genieten, want een minuut later stond het via Pedro alweer gelijk. Barcelona liep vervolgens via Messi en Xavi uit naar 3-1.

Messi miste later een grote kans op zijn tweede treffer. Aan de andere kant sloeg Madrileen Angel Di Maria wel toe, waardoor met het oog op de return nog alles open is.

Eerste El Clásico prooi voor Barcelona (Foto: Novum)