Robson maakt einde aan carrière Clijsters

Laura Robson heeft woensdag de carrière van Kim Clijsters voortijdig beëindigd. De Belgische, die na de US Open haar racket aan de wilgen hangt, boog in de tweede ronde voor de pas 18-jarige Engelse: 7-6 (4) en 7-6 (5). Clijsters won de US Open in 2005, 2009 en 2010. In 2011 won ze de Australian Open.

Clijsters had in het begin van de eerste set het beste van het spel en nam een 4-1 voorsprong. Robson kwam beter in het spel en knokte zich terug in de partij. Clijsters kreeg op 6-5 in de eerste set setpunten, maar benutte deze niet. Robson deed dit in de tiebreak wel.

In de tweede set had Robson telkens de voorsprong, maar Clijsters wist op service bij te blijven en mocht de hoop koesteren dat ze haar loopbaan nog minimaal één wedstrijd zou kunnen verlengen. In de twaalfde game kreeg Robson enkele matchpoints, maar Clijsters werkte ze weg. De Belgische leek er een derde set uit te slepen, maar haar tegenstandster bleek in de tiebreak iets beter te zijn, waardoor aan een imposante carrière een einde kwam.