Afellay wordt verhuurd aan Schalke 04

Ibrahim Afellay wordt dit seizoen verhuurd aan Schalke 04. Dit heeft Thijs Slegers, PSV-watcher van Voetbal International, via Twitter bekend gemaakt. De voormalig speler van PSV kan bij zijn huidige werkgever FC Barcelona niet rekenen op een plekje in de basis.

Onlangs werd al bekendgemaakt dat Afellay dit seizoen verhuurd mocht worden aan een andere ploeg. Uiteindelijk meldden zich drie formaties, namelijk Tottenham Hotspur, Liverpool en Schalke 04.

Dinsdag maakten we bekend dat FC Barcelona de middenvelder de mogelijkheid gaf om zelf een keuze te maken het de drie ploegen, waarmee de Catalanen een akkoord voor verhuur hadden bereikt. Nu heeft de voetballer dus gekozen voor een avontuur bij Schalke 04 en treft daar onder meer Klaas-Jan Huntelaar.

Ook trainer Huub Stevens is voor Afellay geen onbekende, aangezien het duo in het seizoen 2008/2009 bij PSV samenwerkte. Bovendien speelt Schalke 04 dit siezoen Champions League-voetbal, wat voor de middenvelder een extra drijfveer was om voor Duitsland te kiezen.