Afellay op huurbasis naar Schalke

Naar alle waarschijnlijkheid laat de transfer van Ibrahim Afellay niet lang meer op zich wachten. De Oranje-international is in gesprek met Schalke 04.

De Duitse topclubs, waar Huub Stevens aan het roer staat, is geïnteresseerd in een tijdelijke overgang van de Barcelona-speler. Volgens diverse media is een akkoord nabij, al houdt zaakwaarnemer Rob Jansen een slag om de arm. "We zitten met z'n allen om tafel om eruit te komen, maar ook de details moeten in orde worden gemaakt."

Voor Klaas-Jan Huntelaar, die in het geval van een transfer van Afellay behalve bij Oranje ook in clubverband zijn ploeggenoot zou worden, liep via Twitter al iets op de zaken vooruit. "Ik wil Ibi verwelkomen bij Schalke 04. Morgen training om 16.00 uur. Niet vergeten", aldus de goalgetter in Duitse dienst.

Schalke zelf communiceerde gisteravond dat de media vandaag een persconferentie kunnen verwachten, waarop de club een nieuwe speler zal presenteren. Naar alle waarschijnlijkheid gaat dit om Afellay. Bij FC Barcelona acht men het beter voor zijn ontwikkeling, indien hij elders speelminuten opdoet.

Update 11.03 uur

Ibrahim Afellay maakt de overstap van Barcelona naar Schalke 04. Hij wordt voor één seizoen gehuurd door de Duitsers