Van der Wiel: "Blijf voor altijd Ajacied"

Gregory van der Wiel vervolgt zijn carrière bij Paris Saint-Germain. De rechtsback van Ajax kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd in Amsterdam.

Van der Wiel vertrekt definitief naar het puissant rijke PSG. Trainer Carlo Ancelotti bevestigde de komst van de Oranje-international zaterdag. "Ik wil iedereen bedanken die mij de afgelopen jaren hebben gesupport. Ik ga Amsterdam en zeker Ajax missen na 13 jaar! Ik heb er heel veel mooie herinneringen aan overgehouden en zal voor altijd Ajacied blijven! Veel succes! #AFCA", twitterde Van der Wiel zaterdagavond.

Hij moet in Parijs de strijd aan gaan met Christophe Jallet. "Christophe was onze enige optie voor de positie rechts in de defensie", zei trainer Ancelotti. "Hij krijgt nu concurrentie, maar dat zal geen probleem zijn voor hem", wist hij.

Van der Wiel vertrok vrijdagavond naar Parijs om de laatste plooien in het contract glad te strijken. Hij tekent voor vier seizoenen bij de Franse grootmacht. De Parijzenaars betalen maximaal zes miljoen euro voor de 24-jarige verdediger. De Amsterdammer gaat 300.000 euro per maand verdienen.