Wildcards Ryder Cup team USA bekendgemaakt

Golfers Dustin Johnson, Jim Furyk, Brandt Snedeker en Steve Stricker hebben van Captain Davis Love III een wildcard gekregen voor het Amerikaanse golfteam dat het tegen Europa op moet nemen in de Ryder Cup.

"Het heeft me flink wat slapeloze nachten gekost", aldus Davis Love III. "Maar ik denk dat we eind september in Medinah een team aan de start brengen dat geweldig sterk in de breedte is." De Ryder Cup wordt gespeeld op de golfbaan van de Medinah Country Club in Medinah, Illinois, Verenigde Staten. 

Voor Furyk speelt over een paar weken zijn achtste Ryder Cup "Ik heb er al flink wat gespeeld, maar heb er nog steeds heel veel zin in", aldus de Amerikaan. Voor Snedeker is het zijn eerste deelname. De 31-jarige golfer staat nu vooral bekend als the hottest putter on the tour.  "Ik voelde de afgelopen weken veel druk, maar het is me gelukt om het team te halen", aldus de rookie. "Het volgende doel is om zo goed mogelijk te spelen." Snedeker werd tijdens The Open afgelopen juli derde en evenaarde daarmee zijn beste resultaat van een majortoernooi. 

Met de vier wildcards bestaat team USA uit de volgende spelers: Keegan Bradley, Jason Dufner, Zach Johnson, Matt Kuchar, Phil Mickelson, Webb Simpson, Bubba Watson, Tiger Woods, Dustin Johnson, Jim Furyk, Brandt Snedeker en Steve Stricker.