[GP2] Melker: "Gave ontwikkelingen gaande"

GP2-coureur Nigel Melker is al druk bezig met wat hij in het seizoen 2013 zal gaan doen. Er zit naar eigen zeggen goed nieuws aan te komen. De Nederlander rijdt momenteel in de GP2 Series voor Ocean Racing en maakt komend weekend een uitstapje naar de World Series by Renault dat in Hongarije neer zal strijken. Hij rijdt daar voor Lotus.

De 21-jarige Melker debuteerde dit jaar in de GP2 Series na twee seizoenen Formule 2. "We zijn momenteel druk bezig met 2013. Dit is echt een leerjaar voor me en de opgedane ervaring wil ik volgend seizoen omzetten in goede resultaten. Er zijn gave ontwikkelingen gaande, dus ik hoop snel met meer nieuws te komen."

De Nederlander herstelt momenteel van een zware crash die hij vorige week op Spa-Francorchamps beleefde. De pijn belette hem niet om toch te racen op Monza. "In de kwalificatie heb ik één ronde door de pijn heen gebeten met P14 als resultaat. Dat was gezien de omstandigheden gewoon goed. Voorafgaand aan de eerste race had ik wat pijnstillers genomen en dat hielp. Ik finishte net buiten de punten, als elfde, en ik had de voorlaatste ronde nog de snelste raceronde in handen. De tweede race was na twee ronden over, toen ik van achteren werd aangereden in de eerste bocht."