[WSR] Uitslag Race 2 Barcelona

Robin Frijns heeft de wereldtitel in de World Series by Renault veroverd. Helemaal op correcte wijze ging dit in de laatste race van het seizoen op Barcelona niet, want de Nederlander kwam in de slotfase van de race in aanvaring met zijn grootste concurrent Jules Bianchi die in de bandenstapels belandde.

De race werd gewonnen door Antonio Felix da Costa die van start tot finish leidde. Achter de Portugees werd de Rus Mikhail Aleshin tweede, voor zijn Finse teamgenoot Aaro Vainio. Het was achter dit trio waar het gevecht losbarstte. Aleshin had door zijn tempo gezorgd voor een batterij auto's achter hem. In deze trein zaten Frijns en Bianchi, maar ook Bird die nog een theoretische kans op de titel had.

Frijns en Bianchi kwamen tegelijkertijd binnen voor hun verplichte pitsstop en reden hierna op de plaatsen vier en vijf over de baan. Er was lang niets aan de hand voor de Nederlander, maar na twintig ronden passeerde Bianchi hem aan het eind van het rechte stuk van start en finish. Kevin Magnussen wilde enkele bochten later meeklappen, maar Frijns remde later om de Deen achter zich te houden. Hierbij dook hij in het gaatje dat Bianchi liet. Doordat de Nederlander op de vuile lijn reed gleed hij weg en deed hij de Fransman in de bandenstapels belanden.

Terwijl Bianchi uit kon stappen was het Frijns die door kon. Hij viel achter Magnussen en Alexander Rossi terug naar de zesde plaats. Uiteindelijk zou de Limburger zevende worden, maar dat was voldoende om zijn derde titel in drie jaar tijd te bemachtigen. Waren de titels in de Formule BMW en de Eurocup Formule Renault nog fraai, over deze zal nog lang nagesproken worden.

Update 20.21 uur

De organisatie van de WSR-race in Barcelona heeft Robin Frijns 25 seconden straf gegeven voor zijn aanrijding met Jules Bianchi. De Nederlander valt hierdoor in de tweede race weliswaar buiten de punten, maar blijft kampioen, voor Bianchi en Sam Bird.

Update 21.19 uur

Jules Bianchi heeft laten weten het besluit van de stewards om Frijns vanwege de crash tussen beide titelkandidaten 25 seconden straf te geven aan te vechten bij de rechter. De Fransman wil via deze route toch nog de titel in de World Series by Renault bemachtigen.