Anderlecht-talent: "Volgend jaar studeren"

Dennis Praet is het nieuwste toptalent op de Belgische velden. De middenvelder van Anderlecht wordt begeerd door Europese topclubs, maar richt zich niet alleen op voetbal. Praet (18) is de nieuwste groeibriljant in het Belgische voetbal. "Die complimenten zijn leuk, maar zweven is gevaarlijk", zegt de jongeling tegen Het Laatste Nieuws.

"Ik voel me niet uitverkoren. Ik ben er nog lang niet en wapen me voor het moment dat het minder zal gaan. Want dat moment komt. In het begin vroeg ik me wel eens af of het mij zou lukken om elke week een topprestatie af te leveren voor 20.000 mensen. Het is niet simpel, maar ik ga er goed mee om. Ik doe gewoon mijn ding, zonder veel stress", aldus Praet, die zich niet alleen op voetbal richt. "Je bent nooit zeker dat je het zult maken."

"Volgend jaar wil ik van het universiteitsleven proeven. Ik heb veel zin om dan aan de universiteit van Leuven te gaan studeren. Mijn hersenen hebben dat nodig, voetbal alleen volstaat niet. Welke studie weet ik nog niet, maar ik hoop mijn vakken over verschillende jaren te spreiden. Het uitgaansleven boeit me niet, maar ik wil dat studentengevoel wel gehad hebben."