Cuenca naar Ajax

Volgens diverse Spaanse media tekent Isaac Cuenca, talent van FC Barcelona, vanavond rond 20:30 uur een huurovereenkomst dat hem voor een half jaar aan Ajax bindt. Marc Overmars bevestigt dat de komst van de aanvaller dichtbij is.

Zowel het Catalaanse Sport als El Mundo Deportivo melden dat de overgang naar Cuenca zo goed als rond is. Barcelona-trainer Tito Vilanova zou hem overtuigd hebben dat verhuur aan Ajax het beste is voor zijn voetballoopbaan.

Cuenca is net hersteld van een zware knieblessure. 21 januari is de jonge aanvaller fit verklaard. Afgelopen week hervatte hij na acht maanden de training met het eerste elftal van Barcelona.

Eerder had hij al eens een veruur aan Ajax afgewezen, maar mede door Vilanova is hij volgens Spaanse media op andere gedachten gekomen. Mocht Cuenca inderdaad naar Ajax vertrekken, dan troeft de Amsterdamse ploeg onder meer Real Zaragoza en Granada af.

Update 21.37 uur

Ajax heeft zich op de laatste dag van de transferperiode versterkt met Isaac Cuenca. Het talent van FC Barcelona komt de tweede helft van het seizoen op huurbasis over. Hij is op dit moment op het kantoor van FC Barcelona om de huurovereenkomst te tekenen.