IJshockeybond straft vechtende scheidsrechter

Scheidsrechter Juri de Wit is door de Nederlandse IJshockeybond (NIJB) geschorst na een vechtpartij. Dat maakte de bond maandag bekend. De Wit ging zaterdag na twee periodes van het eerstedivisieduel tussen Eindhoven High Techs en Nijmegen op de vuist met een Nijmeegse fan. Het duel werd vervolgens gestaakt.

De Wit, die inmiddels zijn excuses heeft aangeboden, is de rest van het seizoen op non-actief gesteld. De scheidsrechter schrijft in zijn excuusbrief dat hij en zijn linesmen al de hele wedstrijd werden uitgescholden en beledigd, waarbij een supporter opviel.

"Na afloop van de tweede periode ging ik van het ijs af, richting de kleedkamer. De individu die gedurende de wedstrijd het nodige had geschreeuwd riep nu opnieuw een, niet te herhalen, grove belediging naar mij", verhaalt De Wit. "Helaas werd het toen rood voor mijn ogen en voor ik het wist stond ik op de tribune."

Naast de daad van de scheidsrechter stelt de NIJB ook het schelden naar scheidsrechters en tegenstanders aan de orde. "De vanzelfsprekendheid waarmee arbitrage, tegenstanders en dergelijke verbaal worden beledigd is stuitend", klinkt het in de oproep om het over een andere boeg te gooien.