[WK Snooker] O'Sullivan en Walden beginnen toernooi goed

Ronnie O'Sullivan en Ricky Walden zijn het wereldkampioenschap snooker in Sheffield goed begonnen. O'Sullivan staat na de eerste sessie van het WK met 7-2 voor tegen Marcus Campell. Ricky Walden heeft een frame meer gewonnen en staat 8-1 voor tegen Michael Holt. 

O'Sullivan begon sterk door het eerste frame direct te beginnen met een break van 84. In de frames daarna was het Campell die voor kwam, maar toen een fout maakte waardoor The Rocket de frames alsnog kon binnenhalen. In het tweede deel van de sessie legde O'Sullivan nog breaks van 84 en 86 op tafel. Vanavond komen beide mannen terug om de wedstrijd af te maken. Wie als eerste tien frames wint gaat door naar de tweede ronde. 

Walden heeft geen kind aan Holt. De winnaar van de Wuxy Classic heeft voorlopig wel de hoogste break van het toernooi op zijn naam staan.  In het derde frame potte hij 140 punten. De speler die de hoogste break maakt van het toernooi krijgt 10.000 Engelse pond, zo'n 11.600 euro. Alleen het zevende frame ging naar Michael Holt. Beide spelers mogen zullen zondagmorgen hun partij afmaken.  

In de middagsessie staan de wedstrijden tussen Shaun Murphy & Martin Gould en Barry Hawkins  & Jack Lisowski gepland. Vanavond mag O'Sullivan zijn klus tegen Campell afmaken en zullen ook Mark Williams en Michael White aantreden in het Crucible Theatre.