KNSB ziet af van wereldbekerwedstrijd in najaar

De KNSB heeft de organisatie van de wereldbekerwedstrijden die de Internationale Schaats Unie (ISU) in het komende najaar aan Nederland had toebedeeld teruggegeven. De wedstrijd zou op 29 en 30 november en 1 december plaatshebben in Heerenveen.

KNSB moet al jaren gled toe leggen op de organisatie van de wereldbekerwedstrijden in het najaar en omdat ze in het olympische jaar weinig financiële risico’s kunnen veroorloven hebben ze besloten af te zien van de organisatie. Daarnast speelt ook de overvolle wedstrijdkalender in Nederland een rol bij het afzien van de organisatie. De KNSB zal in maart 2014 wel de wereldbekerfinales en het WK allround organiseren.

"De ervaring van de afgelopen jaren leert dat de reguliere World Cups vroeg in het seizoen negatieve financiële gevolgen inhouden, die de KNSB zich in deze tijd niet kan verantwoorden richting haar achterban", benadrukt Paul Sanders, algemeen directeur van de KNSB. "Wij hebben onze zorgen daarover, en de zorgen over de volle wedstrijdkalender in Nederland met dit jaar een extra vijfdaags olympisch kwalificatietoernooi, geuit richting ISU en aangegeven dat wij afzien van de organisatie van deze World Cup in het najaar."

Sanders benadrukt wel dat het een moeilijke beslissing is geweest. "Maar met drie NK’s (afstanden, sprint en allround', een OKT, de World Cup Final en het WK allround bieden wij schaatsers en fans het komende seizoen onverlet een prachtig programma."