[Video] Golfer dropt bal in toiletruimte

Voor alles moet een eerste keer zijn, zo ondervond de Belg Nicolas Colsaerts tijdens de kwartfinale van de Volvo World Match Play op de Bulgaarse golfbaan Thracian Cliffs. De Belg moest namelijk in de partij tegen Graeme McDowell van de scheidsrechter de bal vanuit een toilet slaan.

Colsaerts sloeg op de tiende hole een compleet verkeerde bal en zag deze naast een toilet landen. De bal bleek niet speelbaar te zijn, waarna de Belg deze van de scheidsrechter op de dichtstbijzijnde geschikte plaats moest droppen. Dit was een toilet, iets wat bij iedereen tot hilariteit leidde. De golfer deed wat hem opgelegd werd, waarna tot opluchting van Colsaerts duidelijk werd dat het idee van de scheidsrechter totaal onuitvoerbaar was.

De Belg kreeg toestemming om de bal op een andere plaats te droppen. In het Engels heet dit: to take relief. Veel hielp hem dit uiteindelijk niet, want McDowell bleek in de partij beter dan Colsaerts en stoomde hiermee door naar de halve finale van het evenement. De Schot won een dag later van Branden Grace om zo door te dringen naar de eindstrijd. Daarin ontmoet hij de Thailander Thongchai Jaidee.

De bal moest in de toiletruimte gedropt worden (Bron: YouTube)