[HWL] Duitse dames verslaan Nieuw-Zeeland

De hockeydames van Duitsland, Nieuw-Zeeland, België en India kwamen vandaag voor de tweede keer in actie van de Hockey World League. De Duitsers gaan na twee duels nu aan de leiding in groep B met zes punten. Nieuw-Zeeland staat tweede met drie punten. Over twee dagen zijn de laatste groepswedstrijden.

Duitsland - Nieuw-Zeeland

De vrouwen van Duitsland hebben ook hun tweede duel van de Hockey World League gewonnen. De equipe versloeg vrijdagmiddag de vrouwen van Nieuw-Zeeland met 3-2.

Het duel beloofde veel goeds voor het publiek in Rotterdam. Beide teams hielden elkaar de eerste vijf minuten goed in evenwicht. De ploeg uit de Oceanië kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd via Charlotte Harrisson. Haar backhandschot werd echter gepareerd door goalie Barbara Vogel. Het waren onze oosterburen die in de zevende minuut de score via een strafcorner openden. Oranje Zwart-aanvoerder Tina Bachmann pushte de bal op goal en via de stick van Julia Müller belandde deze achter de doellijn: 1-0.

Het doelpunt was het startsein voor de Duitsers om door te drukken. Ze creëerden kans na kans en uiteindelijk verdubbelde Eileen Hoffmann in de zestiende minuut de score. Na rust ging Duitsland verder met de jacht op meer goals, maar ook de Black Sticks waren op zoek naar de aansluitingstreffer. Beide ploegen creëerden verschillende - ook grote - doelpogingen, maar deze leverden lange tijd niets op.

Pas in de laatste vijf minuten veranderde de stand op het scorebord. Charlotte Harrisson maakte de aansluitingstreffer voor de Nieuw-Zeelandse vrouwen, die de slotfase van de wedstrijd met een vliegende keeper speelde. Luttele secondes later schreef Franziska Hauke de 3-1 op haar naam. Dit leek de uitslag te worden, maar Kayla Sharland maakte er in de laatste minuut 3-2 van.

België - India

De Belgische vrouwen zijn er niet in geslaagd hun eerste overwinning op de HWL te boeken. Tegenstander India, dat eveneens de eerste poulewedstrijd had verloren, sleepte een gelijkspel uit het vuur: 1-1.

De wedstrijd begon nog zo voorspoedig voor de Belgische vrouwen, geïnspireerd als ze waren door het kijken naar de overwinning van hun mannelijke landgenoten op Australië. Erica Coppey tekende voor de openingstreffer.

Het leek de opmaat naar een eenvoudige overwinning, maar de Belgische ploeg vergat de mogelijkheden die het voor rust kreeg om te zetten in treffers. En dat kwam de ploeg na de pauze duur te staan toen Anupa Barla ineens vogelvrij voor de gelijkmaker kon zorgen.

België ging op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar had moeite om gevaarlijk te worden. Emilie Sinia kreeg nog wel een grote kans, maar haar inzet werd gekeerd. En dat zorgde voor teleurgestelde gezichten in het Belgische kamp.