Beachvolleyballers beginnen redelijk aan WK

De Nederlandse beachvolleyballers zijn dinsdag met wisselend succes aan het WK begonnen. Twee van de vier duo's gingen er in de eerste groepswedstrijd in het Poolse Stare Jablonki met de winst vandoor.

Daan Spijkers en Christiaan Varenhorst maakten er een spannende pot van. Het Oostenrijkse duo Müllner/Wutzl werd in de beslissende set met 17-15 verslagen. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen waren in twee sets te sterk voor Jackson/Leon uit Venezuela.

Reinder Nummerdor en Richard Schuil stelden teleur door met 2-1 van het laaggeklasseerde duo Gunnarsson/Brinkborg te verliezen. Ook Michiel van Dorsten en Tim Oude Elferink gingen ten onder.

Bij de vrouwen wonnen Madelein Meppelink en Sophie van Gestel ook hun tweede groepsduel tegen het Amerikaanse duo Fopma/Sweat: 2-1. Sanne Keizer en Marleen van Iersel wonnen voor het eerst een duel door het laag ingeschaalde Zwitserse duo Kayser/Graessli met 2-0 te verslaan.

Jolien Sinnema en Michelle Stiekema verloren van het veel hoger geplaatste duo Maria Clar/Caro uit Brazilië: 2-0. Ze hadden hun eerste duel nog gewonnen.

Het Amerikaanse duo Fendrick/Hochevar was met 2-1 te sterk voor Laura Bloem en Rebekka Kadijk, die eveneens hun eerste duel winnend hadden afgesloten. Jantine van der Vlist en Marloes Wesselink wisten voor de tweede maal niet te winnen.