Jens Heppner weg bij Netapp-Endura

Oud-wielrenner Jens Heppner is niet langer sportdirecteur van Procontinentalploeg Netapp-Endura. De Duitser werd van zijn taken ontheven. De 48-jarige Heppner is een van de renners waarvan in een rapport van een Franse Senaatscommissie werd aangetoond dat hij tijdens de Tour de France van 1998 doping had gebruikt.

Heppner wordt door de Duitse ploeg bedankt voor de 'energie die hij vanaf de eerste dag toonde'. "Dankzij zijn werk hebben we in slechts drie jaar een succesvol team neer kunnen zetten", laat teammanager Ralph Denk weten. "In het licht van de huidige situatie in de sport vinden we het beter als onze nieuwe generatie renners zich kan focussen op wielrennen zonder door andere omstandigheden te worden beïnvloed."

Heppner is niet de eerste oud-renner die werkloos raakt als gevolg van de onthullingen in het Franse rapport. Jeroen Blijlevens vertrok bij Belkin, Abraham Olano werd ontslagen als koersdirecteur van de Vuelta en Erik Zabel raakte baantjes bij Katusha, de Vattenfall Cyclassics en zijn lidmaatschap van de Professional Cycling Council kwijt.