Spaanse atleten geschorst voor dopinggebruik

De Spaanse atletiekbond heeft twee niet nader genoemde atleten geschorst wegens vermeend dopinggebruik. Dat meldt de bond donderdag. De Spaanse antidopingautoriteit liet de bond twee weken geleden weten dat de atleten niet succesvol door een test, uitgevoerd tijdens de nationale kampioenschappen, heen waren gekomen. Vanwege nieuwe dopingwetgeving mogen de namen van geschorste atleten pas worden vrijgegeven als honderd procent zeker is dat ze schuldig zijn. 

De atletiekwereld krijgt dit jaar dreun na dreun te verwerken. Zo werden topsprinters Tyson Gay en Asafa Powell al betrapt op doping en werden ruim dertig Turkse atleten geschorst vanwege het gebruik van verboden middelen.

Spanje kent ook de nodige problemen met doping. Het land slaagde er bijvoorbeeld niet in om een enkele wielrenner die bij Operación Puerto betrokken was te veroordelen. De Spaanse justitie leek daarnaast nauwelijks geïnteresseerd in de andere klanten van Eufemiano Fuentes die volgens de arts zelf uit onder meer het voetbal, tennis en boksen kwamen.