D. Terpstra legt schuld vertrek bij TVM-ploeg

Doekle Terpstra geeft schaatsploeg TVM, met kopman Sven Kramer, de schuld voor zijn vertrek als voorzitter van schaatsbond KNSB, eind augustus. "Er zijn mensen die hun eigen boterhammen beleggen vanwege het feit dat ze om Sven heen staan", zegt Terpstra in een interview met het Handelsblad. "Op de website van de TVM-ploeg stond nog dezelfde middag: 'Kramer legt bom onder de KNSB'. Dat kan toch niet waar zijn? Wat via de site van TVM is gebeurd, vind ik ernstig."

Bij een persbijeenkomst van de schaatsploeg noemde Kramer Terpstra "incompetent en zielig". Het voornaamte punt van Kramer was dat de bond een wereldbekerwedstrijd in Heerenveen weigert te organiseren. De Nederlandse schaatsers moeten nu afwijken naar Astana in Kazachstan. Verder verweet hij Terpstra het knullige optreden van de KNSB in de strijd om de nieuwe nationale ijsbaan in Almere.

Terpstra snapt de boosheid van Sven Kramer. Bij de keuze voor Almere boven Heerenveen hebben algemeen directeur Paul Sanders en directeur sport Arie Koops van de KNSB volgens Terpstra de door zijn bestuur bepaalde krijtlijnen overschreden. "Daar heb ik de collega's van de KNSB op aangesproken", aldus Terpstra.