'Contador redt Saxo met salarisverlaging'

Alberto Contador heeft een salarisverlaging moeten accepteren om het voortbestaan van de wielerploeg Saxo-Tinkoff veilig te stellen. Dat meldt de Deense krant BT zaterdag. De Spanjaard gaat er volgend jaar tien tot vijftien procent op achteruit. Hij toucheert dit seizoen naar verluidt nog zo'n 3,3 miljoen euro.

De 30-jarige Contador heeft zich in een gesprek met teammanager Bjarne Riis laten overtuigen om met minder salaris genoegen te nemen. De Deense equipe is nog op zoek naar een nieuwe co-sponsor, omdat Tinkoff Bank de samenwerking aan het eind van dit seizoen beëindigt. Er zouden twee partijen in beeld zijn om Tinkoff te vervangen.

Een woordvoerder van Saxo wilde de berichten niet bevestigen. "Het belangrijkste is dat de ploeg verder kan gaan en dat Contador blijft. Meer kan ik er niet over zeggen", liet de zegsman weten aan BT.

Riis moet haast maken met het vinden van een nieuwe geldschieter. Voor 20 oktober moet hij een dossier indienen bij de UCI, dat daarna zal beslissen of Saxo in de World Tour mag blijven. Momenteel heeft de ploeg slechts zestien renners onder contract voor volgend jaar, terwijl minimaal 23 vereist is.

Contador sluit een teleurstellend seizoen zondag af met de Ronde van Lombardije. De voormalige winnaar van de Giro, Tour en Vuelta kwam dit jaar niet verder dan een vierde plaats in de Ronde van Frankrijk.