'Ajax en PSV volgen verrichtingen Klich'

Ajax en PSV zouden het oog hebben laten vallen op PEC Zwolle-speler Mateusz Klich. Dat beweert althans VfL Wolfsburg-trainer Dieter Hecking. Klich stond tot vorig seizoen onder contract bij Wolfsburg, maar bleek niet meer nodig bij de club van Bas Dost.

Trainer Hecking liet de Pool naar PEC Zwolle vertrekken. De Zwollenaren huurden Klich al sinds de winterstop van vorig seizoen. Dit seizoen is de 23-jarige middenvelder één van de uitblinkers bij de ploeg van Ron Jans.

Hecking denkt dat Klich een goede stap heeft gemaakt door naar Zwolle te verhuizen. Dat liet hij weten na het oefenduel van Wolfsburg met Wisla Krakow. "Mateusz heeft uitstekend gebruikgemaakt van de mogelijkeid om aan de slag te gaan in Zwolle", zei de coach tegen Wirtualna Polska.

"Mateusz steek in een zeer goede vorm en komt ook in actie bij de Poolse nationale ploeg. Zijn vertrek naar Nederland heeft goed uitgepakt, dat bewijst hij aangezien Ajax en PSV interesse hebben. Vertrekken bij VfL Wolfsburg betekent niet altijd dat je geen goede voetballer bent", besluit Hecking over Klich.