Trek-ploeg legt viertal renners vast

Laurent Didier, Matt Busche, Haimar Zubeldia en Robert Kiserlovski rijden komend wielerseizoen voor Trek Factory Racing. Dat heeft de Amerikaanse ploeg woensdag bekendgemaakt. Het viertal reed afgelopen jaar al voor voorloper Radioshack-Leopard-Trek.

"Deze vier rijders vormen een sterke groep van jongens, die meer dan één kaart kunnen spelen", zegt algemeen manager Luca Guercilena. "Ze kunnen rijden voor eigen kansen, maar ook ondersteunend voor een kopman."

Van het viertal is Zubeldia de bekendste. Hij eindigde al viermaal in de top van tien van de Tour de France. Vorig jaar werd de 36-jarige Spanjaard zesde, na al tweemaal vijfde te zijn geworden. "Het betekent veel voor mij dat Trek het vertrouwen heeft om mij vast te leggen voor het nieuwe team", zegt hij. "Ik heb veel ervaring die ik kan overbrengen en ben verheugd om opnieuw de concurrentie aan te gaan."

Speerpunten van Trek Factory Racing voor volgend seizoen zijn de gebroeders Andy en Fränk Schleck en de Zwitser Fabian Cancellara. Zij waren ook al de kopmannen bij Radioshack-Leopard-Trek.