Overeenkomst Icedome verwacht in voorjaar

De KNSB en NOC*NSF verwachten Icedome Almere in het vroege voorjaar aan te wijzen als nieuwe topsportlocatie voor het schaatsen. De partijen zijn begonnen aan het uitwerken van de definitieve gunning, zo werd vrijdag bekendgemaakt. De Icedome moet vanaf het seizoen 2016-2017 voor een periode van tien jaar als nieuwe nationale schaatscentrum dienen.

De schaatsbond en sportkoepel NOC*NSF zijn enthousiast over het veelomvattende plan van Icedome Almere. "Het is een goede zaak dat we nu tot de concrete uitwerking komen van de afspraken, zodat de Nederlandse schaatsers spoedig een topsporttrainingslocatie hebben met de allerbeste faciliteiten", stelt bestuurslid Jan Bolt van de KNSB.

"Dit is hard nodig als we bij het langebaanschaatsen onze leidende positie aan de wereldtop willen behouden, bij shorttrack en inlineskaten nog nadrukkelijker met de wereldtop willen meedoen en met kunstrijden aansluiting willen krijgen met de Europese en wereldtop", vervolgt Bolt.

Ook NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis is te spreken over de plannen van de Icedome, die moeten leiden tot een belangrijke impuls voor de topsport en breedtesport in Nederland. "Dat is belangrijk voor ons land, want er valt op allerlei gebied nog veel te winnen met sport."

Submitter:  Bron: Novum