Hockeyers India en hockeysters België naar WK

De mannen van India en de vrouwen van België zien we volgend jaar terug op het wereldkampioenschap hockey in Den Haag. Beide ploegen hebben zondag een ticket voor het toernooi gekregen, doordat zowel de Australische mannen als vrouwen de Oceanië Cup wonnen.

De Hockeyroos en de Kookaburra's waren al zeker van deelname aan het mondiale toerooi, waardoor het ticket doorschoof naar de ploegen die op de laatste ronde van de Hockey World League het hoogst eindigden, maar nog niet geplaatst waren voor het WK. Dit waren België en India.

Bij de vrouwen zijn Nederland, Duitsland, Japan, Australië, Engeland, Argentinië, Zuid-Korea, Nieuw Zeeland, China, Verenigde Staten en België zeker van deelname aan het WK. Bij de mannen zijn dit: Nederland, Duitsland, Argentinië, Zuid-Korea, Australië, Engeland, België, Nieuw-Zeeland, Spanje, Maleisië en India. Het laatste ticket bij zowel de mannen als vrouwen gaat naar de winnaar van de Africa Cup of Nations. Het Afrikaans kampioenschap begint over twee weken in Nairobi, Kenia.