Seve van Ass: "Een zwart gat in plaats van tanden"

"Naar omstandigheden gaat het goed", aldus Paul van Ass in het NOS-radioprogramma Langs de Lijn over de toestand van zijn zoon Seve . De speler van Rotterdam verloor zeven tanden en liep een gebroken kaak op nadat hij in een duel de stick van Valentin Verga van Amsterdam in zijn gezicht kreeg.

"Ik zat ver in het stadion, dus de details die je op de tv zag, zag ik niet. Maar je zag wel dat het een aparte blessure is. Het is wel het risico van de sport", aldus de bondscoach, die in eerste instantie nog wel op de tribune bleef zitten.

"Mijn vrouw is arts en die is daar beter in. Ik kan slecht tegen bloed. Zij heeft met iemand van Rotterdam Seve begeleid naar het Erasmus MC. Ik kreeg een sms’je: ‘je hoort wel’, dus ik ben nog even gebleven. Je kan er met z’n allen boven gaan hangen, maar dat schiet op korte termijn niet op. Bij de 4-1 ben ik wel op weg gegaan naar het ziekenhuis."

In het ziekenhuis werd de kaak van Van Ass gezet. Daarnaast werden vier van de zeven tanden teruggezet. Hij besefte op het veld al dat er iets mis was. "Ik voelde die stick en zag in de val een tand eruit vliegen. Toen wist ik, dit is een behoorlijke klap. Met mijn tong voelde ik dat er voor de rest ook niet veel tanden meer in zaten. Toen realiseerde ik het mij wel."

"Het besef kwam eigenlijk toen ik mezelf terugzag in de spiegel. Dan is het wel even schrikken dat je bijna elke voorste tand kwijt bent. Je ziet meer een zwart gat in plaats van tanden, heel veel bloed en opgezwollen lippen."

De komende vier weken moet Van Ass vloeibaar eten. "Eten moeten we allemaal, dus ik ook. Ik mag niet kauwen en ben nu al met een sapje bezig. Het gaat goed komen."