Hockeyer Verga zes duels geschorst

De tuchtcommissie van hockeybond KNHB heeft Valentin Verga van Amsterdam voor zes duels geschorst. De 24-jarige international is gestraft voor een zware overtreding op Seve van Ass van Rotterdam, die hij met zijn stick hard op de mond raakte in het competitieduel op 10 november. De zoon van bondscoach Paul van Ass verloor daarbij zeven tanden en brak zijn kaak.

Amsterdam bracht de sanctie dinsdag naar buiten, omdat de hockeybond zelf doorgaans geen uitspraken van de tuchtcommissie openbaar maakt. De club had Verga zelf al voorlopig tot de winterstop geschorst na het incident. De hockeyer mag in maart weer spelen voor Amsterdam. 

"Het bestuur van Amsterdam betreurt het incident", aldus Erik Gerritsen, bestuurslid van de commissie tophockey. "We zijn blij dat met deze spoedige uitspraak van de tuchtcommissie deze zaak is afgerond en wensen Seve van Ass veel sterkte met zijn verdere herstel." 

"Ik ben enorm ontdaan door wat er gebeurd is en de gevolgen voor Seve hebben me zwaar geraakt", zegt Valentin Verga. "Ik hoop echt dat hij weer snel op het veld kan staan."