Judoka Bolder gaat mogelijk voor een ander land uitkomen

Linda Bolder onderzoekt mogelijkheden om eventueel voor een ander land dan Nederland uit te komen. De 25-jarige judoka traint nu bij Ben Rietdijk Sport in Velserbroek, maar moet vanwege de nieuwe topsportstructuur van de judobond gaan kiezen om in Rotterdam of Haarlem te gaan trainen.

Voor beide opties voelt Bolder niets. Budokan Rotterdam is geen optie, omdat haar directe concurrente Kim Polling daar traint. Kenamju Haarlem roept weer andere emoties op en zij wil het liefst bij haar coach Ben Rietdijk blijven. Momenteel revalideert Bolder van een elleboogoperatie. Voor de jaarwisseling moet ze aan technisch directeur Ben Sonnemans laten weten wat haar keus is.

"Wat Linda wil, mag en kan niet meer. Wij hebben het gevoel dat de plek in de klasse tot 70 kilo in het olympisch team voor Rio wordt vergeven aan Kim Polling. Daarom zijn we nu in contact met een aantal serieus geïnteresseerde landen, zoals Griekenland, Zweden en de voormalige Antillen. Als het lukt om alles rond te krijgen, weet ik zeker dat meer judoka’s haar voorbeeld zullen volgen", aldus trainer Rietdijk.