F1: geen zwaardere auto's of verplichte stops

Het minimumgewicht van de Formule 1-auto's wordt voor het seizoen 2014 niet verhoogd naar 700 kilogram. Met name Red Bull Racing drong aan op de verhoging van tien kilogram, maar kreeg hierin niet alle teams mee.

Gisteren in Parijs stemden volgens BBC-correspondent Andrew Benson Ferrari, Lotus en Mercedes tegen de gewichtsverhoging. Door het uitbreiden van het Energy Reduction System en de komst van de V6-turbomotor is de gewichtslimiet al verhoogd tot 690 kilogram, maar voor een aantal teams is dat niet genoeg. Zo heeft Red Bull een probleem met Daniel Ricciardo die met zijn 66 kilo nog steeds te zwaar is, ondanks dat hij al flink afgevallen is.

Verder is ook het voorstel van twee verplichte pitsstops gesneuveld. Pirelli drong hierop aan nadat de Italiaanse rubbermaker dit jaar karrenvrachten met kritiek over zich heen heeft gekregen, omdat de banden te snel zouden slijten. Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft het juist opgenomen voor Pirelli door te zeggen dat het bedrijf juist aan de opdracht voldaan heeft door banden te maken die niet de gehele race meegaan.