[PDC WK] Michels kan niet stunten tegen Part

John Part en Mareno Michels speelden de eerste van in totaal 71 wedstrijden op het PDC WK in Londen. In het Alexandra Palace kon Michels niet stunten tegen Part. Het werd 3-2 voor Darth Maple

De eerste set ging met 3-2 naar Part. De Canadees pakte de eerste twee legs, maar met een 136 finish gooide Michels zich terug in de set. De overige twee legs gingen met de pijlen mee. Set twee ging eveneens met 3-2 naar Part. Michels gooide nauwelijks triples in die set. 

Part leek hard op weg naar de winst in de eerste ronde wanneer hij 2-0 voorkomt in de derde set. Michels wist echter nog een verrassing te brengen door een break te maken in de derde leg. Ook leg vier en vijf gingen naar de Nederlander en de partij is nog niet afgelopen. Michels ging door met legs winnen en kwam in de vierde set op 2-0 voor. Ook in deze set was een beslissende leg nodig, maar de darter uit Dordrecht gooide 120 en kwam op 2-2 in sets. 

In de vijfde en beslissende set zat er geen stunt meer in voor The Miracle. Deze set ging met 3-0 naar de als 25e geplaatste Part. De gemiddelden waren 82,5 voor Part en 79,7 voor Michels. In de tweede ronde moet Part tegen de winnaar van de partij Wes Newton - Gino Vos/Royden Lam.