Schietincident aanleiding vertrek Rosell

Sandro Rosell maakte donderdag bekend dat hij opstapte als voorzitter van FC Barcelona. Naar nu blijkt lag een schokkend incident ten grondslag aan dat besluit. Sinds afgelopen december overwoog Rosell zijn functie als voorzitter van de Catalaanse grootmacht neer te leggen.

Zijn huis werd tijdens de kerstdagen onder vuur genomen. Aangezien hij met vrouw en kinderen op een vakantieadres verbleef raakte niemand gewond. Bij terugkomst trof Rosell kogelgaten aan in zijn woning. Hij alarmeerde de Catalaanse politie, de Mossos d'Esquadra, die bevestigde dat de schade aan zijn huis het gevolg was van afgevuurde kogels.

Marta Pineda, de vrouw van de bestuurder, heeft hem na het incident met klem verzocht te stoppen met zijn werkzaamheden bij Barcelona. Donderdag willigde hij dat verzoek in. "Mijn familie zal erg blij zijn met mijn besluit", zei hij bij zijn aftreden.

"Mijn familie en ik lijden al enige tijd onder serieuze dreigementen en aanvallen. Ik ben me daardoor gaan afvragen of ik mijn familie in gevaar breng door actief te blijven als voorzitter van Barcelona", verklaarde hij zijn afscheid donderdag in een korte verklaring.

Rosell benadrukte verder dat zijn beslissing om terug te treden niets van doen heeft met zijn beschuldigingen inzake de transfer van Neymar. Hij liet weten dat hij erop rekent spoedig gezuiverd te worden van alle blaam.