Everton huurt spits Traoré van Monaco

Lacina Traoré maakt het seizoen af bij Everton. De Engelse club neemt hem op huurbasis over van AS Monaco. Monaco nam de Ivoriaanse international eerder deze maand nog over van Anzhi Makhachkala.

De huurtransfer naar Everton hing al langer in de lucht, maar deze week kwamen er toch vraagtekens achter te staan. Dat had alles te maken met de zware blessure die Radamel Falcao heeft opgelopen.

Ondanks de blessure bij de Colombiaan heeft Monaco toch besloten om Traoré naar Liverpool te laten gaan. The Toffees hebben de komst van de lange aanvaller bevestigd op hun officiële website. De 23-jarige speler had sinds dinsdag al een werkvergunning om in Engeland te mogen spelen.

Lacina Traoré maakte in 2008 de overstap vanuit zijn vaderland naar Europa. De international verruilde Stade d'Abidjan toen voor het Roemeense CFR Cluj. Met die club speelde hij in de Champions League.

In 2011 kwam Traoré bij Kuban Krasnodar terecht. Dankzij zijn achttien competitiegoals verdiende hij dat jaar een transfer naar Anzhi, waarvoor hij vorig seizoen veertien keer trefzeker was.