[Bundesliga] Bayern hervat seizoen met zege op Gladbach

Bayern München heeft vrijdag de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft in de Bundesliga gewonnen. Borussia Mönchengladbach werd met 2-0 aan de kant gezet. De Beierse ploeg verloor sinds de start van dit seizoen alleen de Supercup en een Champions Leagueduel tegen Manchester City.

Al na zeven minuten kwam Bayern in Mönchengladbach op voorsprong. Mario Götze rondde een voorzet van Thomas Müller af. Na een handsbal kreeg Bayern in de 53e minuut een strafschop. Müller stelde zich achter de bal op en verdubbelde de voorsprong van de Rekordmeister.

Bij Bayern viel Arjen Robben iets meer dan tien minuten voor tijd in. Luuk de Jong moest bij Gladbach de volle negentig minuten de bank warmhouden.