'Cabaye ondergaat keuring in Parijs'

Yohan Cabaye keert terug naar Frankrijk. Newcastle United heeft een principe-akkoord bereikt met Paris Saint-Germain over de transfersom van de middenvelder.

The Magpies doen Cabaye van de hand voor iets minder dan dertig miljoen euro, althans zo melden verschillende Engelse media. PSG moest de druk flink opvoeren, omdat Manchester United eveneens van zins was om de international van Frankrijk deze maand binnen te halen.

Volgens BBC ondergaat Cabaye vandaag de medische keuring in Parijs. Daarna kan hij zich definitief aansluiten bij de koploper van de Franse Ligue 1. Hij speelde eerder jarenlang in het shirt van OSC Lille, dat hem medio 2011 voor vijf miljoen euro naar Newcastle verkocht.

Het Franse RMC meldt dat PSG-directeur Olivier Létang momenteel in Engeland is om de laatste plooien van de transfer glad te strijken. Cabaye kan zich daarna naar alle waarschijnlijkheid opmaken voor het debuut bij zijn nieuwe club. Het duel van aanstaande vrijdag met Girondins Bordeaux komt vermoedelijk te vroeg.

De 28-jarige speler kent zijn beste seizoen tot nu toe in het shirt van Newcastle. In negentien competitieduels vond hij al zeven keer het net. Clubs staan overigens al enkele transferperiodes voor hem in de rij. Tot nu toe was het bestuur van zijn Engelse werkgever echter niet van plan hem te verkopen.

Cabaye gaat in Parijs de concurrentiestrijd aan met onder meer Marco Verratti en Blaise Matuidi, die momenteel het centrum vormen op het middenveld van PSG. Laatstgenoemde staat door een aflopend contract op de nominatie om Parijs aan het einde van het seizoen te verlaten.