Afellay dacht aan stoppen

Ibrahim Afellay maakte afgelopen zondag eindelijk zijn rentree op het voetbalveld. De aanvallende middenvelder komt uit een zware periode.

Afellay mocht bij een 3-0 stand enkele minuten meedoen in het duel met Málaga. FC Barcelona won de wedstrjid eenvoudig, maar voor de Nederlands international werd het een wedstrijd om nooit meer te vergeten.

"Het is zo zwaar geweest, deze periode. Dan denk je wel eens aan stoppen. Maar dankzij de artsen, de fysio's, de trainer en mijn medespelers ben ik gelukkig terug. Ik bedank hen allemaal", zegt Afellay tegen onder meer het Algemeen Dagblad.

Afellay moest van ver komen, dus helemaal op honderd procent zit hij nog niet. Komende week krijgt hij mogelijk opnieuw de kans om te spelen, als Barcelona het in de Copa del Rey opneemt tegen Levante. "Nu nog wat meer trainen om in vorm te raken."

Zijn invalbeurt tegen Málaga maakte in elk geval veel los in Camp Nou. Toen hij in de ploeg kwam voor Alexis Sánchez kreeg Afellay een staande ovatie. "Ik wilde me op de wedstrijd concentreren, maar dit was ongelooflijk. Echt een droom voor iedere speler."