Vitesse haalt doelman Room per direct terug

Eloy Room keert per direct terug bij Vitesse. De 24-jarige doelman speelde sinds augustus op huurbasis voor Go Ahead Eagles, maar moet door een blessure van tweede keeper Marko Meerits terugkeren naar Arnhem. Dat meldt Vitesse woensdag. Room miste dit seizoen nog geen duel van de Eagles.

De Est Meerits kampt met een kwetsuur aan zijn knie en is naar verwachting acht tot tien weken uitgeschakeld. "Door de blessure van Marko Meerits, die donderdag wordt geopereerd, voelen we ons genoodzaakt om van de optie gebruik te maken en Eloy terug te halen naar Vitesse", vertelt technisch directeur Mo Allach. "Voor Go Ahead Eagles is dat zuur."

Bij Vitesse moet Room, die zich woensdag al meldt op het trainingscomplex Papendal, op de bank plaatsnemen, achter eerste keus Piet Velthuizen. "Wij weten dat we een betere keeper terug krijgen door de ervaring die hij het afgelopen halfjaar op heeft gedaan", aldus Allach. Room ligt nog tot volgend jaar zomer vast in Arnhem.

"Dit is brute pech. Overmacht, door een blessure bij Vitesse. Voor ons komt dit als een donderslag bij heldere hemel, maar deze escape is helaas wel mogelijk", liet coach Foeke Booy van de Eagles weten. Of de equipe uit Deventer op zoek gaat naar een vervanger, is niet duidelijk.