Van der Hoorn: "Positief dat Ajax me niet kwijt wil"

Mike van der Hoorn kwam een half jaar geleden voor vier miljoen euro over van FC Utrecht naar Ajax. De centrale verdediger heeft nog maar weinig indruk kunnen maken in Amsterdam. Hij werd in huis gehaald als beoogd opvolger van Toby Alderweireld, die naar Atlético Madrid vertrok.

Van der Hoorn had moeite om zich aan te passen aan het niveau bij Ajax en moest al snel aansluiten bij Jong Ajax. De laatste weken wordt hij buiten de wedstrijdselectie gehouden door trainer Frank de Boer. "En dat doet pijn, want dat wil geen enkele voetballer", zegt Van der Hoorn in het Algemeen Dagblad.

In het centrum van de verdediging kiest De Boer voor het duo Joël Veltman en Niklas Moisander. Stefano Denswil staat nog hoger in de pikorde dan Van der Hoorn. "Ik had niet verwacht dat ik op de tribune zou zitten, maar ik moet wachten op mijn kans. Hoe pijnlijk en vervelend dat ook is."

Door het hogere niveau op de trainingen bij Ajax denkt Van der Hoorn wel stappen te hebben gemaakt. "Ik denk dat ik een betere voetballer ben geworden, maar je wilt het waarmaken."

Ondanks zijn schaarse aantal speelminuten mag Van der Hoorn niet vertrekken bij Ajax. "Het is positief dat Ajax me niet kwijt wil. Ik ben hier pas een half jaar. Hier wil ik slagen, dat is mijn droom." Van der Hoorn hoopt dit seizoen snel achter zich te laten en kijkt met een schuin oog al uit naar volgend seizoen. "Een verse start, waarbij ik me opnieuw kan bewijzen."