[Copa del Rey] Barcelona weer veel te sterk voor Levante

FC Barcelona heeft overtuigend de halve finale van de Copa del Rey bereikt. De 26-voudig bekerwinnaar won woensdag thuis met 5-1 van Levante, nadat de uitwedstrijd vorig week al een 4-1 zege voor de Catalanen had opgeleverd. Ibrahim Afellay viel ruim twintig minuten voor tijd in, maar scoorde niet.

Levante kwam net als vorige week brutaal op voorsprong, deze keer door een eigen doelpunt van Sergi Roberto. Barcelona stelde echter nog voor rust orde op zaken door goals van Adriano en Carles Puyol. Twee goals van Alexis Sanchez en eentje van Cesc Fàbregas zorgden voor de 5-1 eindstand.

Barcelona speelt in de halve finale tegen Racing Santander of Real Sociedad, die donderdag hun return spelen. Atlético Madrid schakelde woensdag Athletic Bilbao uit en speelt in de halve finale tegen Real Madrid.