Koeman: "Vitesse geen titelkandidaat"

Ronald Koeman vindt dat Vitesse dit seizoen geen titelkandidaat is. Vanavond ontvangt Feyenoord de ploeg van trainer Peter Bosz in De Kuip. Vitesse staat op de tweede plaats in de Eredivisie met twee punten achterstand op koploper Ajax.

Koeman zelf hoopt ook nog op de landstitel met Feyenoord, maar heeft zelf met zijn ploeg een achterstand van zeven punten. De Arnhemmers spelen dit seizoen goed voetbal en domineren iedere wedstrijd. "Maar balbezit of het spel alleen bepaalt niet of je kampioen wordt", zegt Koeman in gesprek met De Telegraaf. "Er komen ook veel andere factoren bij kijken en op die terreinen is Vitesse geen kampioenskandidaat."

Koeman zet vraagtekens bij de manier van werken bij Vitesse. De club heeft een samenwerkingsverband met Chelsea en huurt ieder seizoen een groot aantal spelers van de Engelse topclub. "Vitesse bestaat alleen nog omdat het spelers van Chelsea krijgt en omdat een deel van de salarissen via een bepaalde constructie wordt betaald", aldus Koeman.

"We kunnen met z’n allen ook zien wat Frans van Seumeren bij FC Utrecht doet", vervolgt Koeman. "Die stopt er ook heel veel geld in. Het is leuk voor een club als er iemand opstaat, zoals ook bij Vitesse, die er zoveel geld in wil pompen."