[WK] Zevende wereldtitel voor Vos

Marianne Vos heeft in Hoogerheide haar zevende wereldtitel in het veldrijden behaald. De Nederlandse veelvraat reed binnen een ronde weg bij haar concurrentes en eindigde een ruime minuut voor de Italiaanse Eva Lechner. Daar vlak achter werd Helen Wyman derde.

Het had een spannende strijd tussen Katie Compton en Vos moeten worden, maar de Amerikaanse reed zich in de eerste ronde al vast met de fiets en lag al snel een halve minuut achter. Vos gooide vooraan het tempo omhoog en liet de Italiaanse Eva Lechner nog een halve ronde in haar wiel zitten. Aan het eind van de eerste ronde moest zij echter lossen en kon Vos aan een lange solo beginnen.

Daarachter begon het duel om het zilver en brons. Lechman werd op een klein minuut gereden door Vos, maar had met nog één ronde te gaan nog een voorsprong van twintig seconden op de Britse Helen Wyman en de Belgische Sanne Cant. Daar vlak achter leek Compton weer last te krijgen van haar astma en daardoor zakte ze weer verder terug in het veld.

Lechman wist de tweede plaats te behouden, terwijl Wyman Cant wist te lossen na een versnelling en naar het brons koerste. Dat gebeurde allemaal ver achter Vos, die na een kleine veertig minuten alweer een nieuwe wereldtitel kon vieren.