[Bundesliga] Van Marwijk en HSV lijden pijnlijke nederlaag

Hamburger SV is in de Bundesliga hard onderuitgegaan op bezoek bij 1899 Hoffenheim: 3-0. HSV-trainer Bert van Marwijk had aanvoerder Rafael van der Vaart, Ola John en Ouasim Bouy zaterdag in de basis geposteerd. John en Bouy werden allebei voortijdig naar de kant gehaald. HSV, dat voor de vijfde keer op rij verloor, blijft op plek zestien staan.

HSV evenaarde met de nederlaag een veertig jaar oud clubrecord. In 1974 incasseerde de club voor het laatst in vier opeenvolgende competitieduels minstens drie doelpunten. Hoffenheim bezet de tiende plek.

Schalke 04 won met Klaas-Jan Huntelaar in de basis met 2-1 van VfL Wolfsburg, waarvoor Bas Dost een halfuur voor tijd inviel. Kevin-Prince Boateng scoorde negen minuten voor tijd de winnende voor Schalke, dat de vierde plek in neemt. Wolfsburg speelde bijna de hele tweede helft met tien man, nadat Daniel Caligiuri in de vijftigste minuut met rood van het veld was gestuurd.

Bayer Leverkusen pakte drie belangrijke punten in de strijd om de tweede plek. Eren Derdiyok schoot zes minuten voor tijd de winnende treffer tegen de touwen tegen VfB Stuttgart: 2-1. Nummer twee Leverkusen komt door de zege op tien punten van koploper Bayern München, dat zondag Eintracht Frankfürt ontvangt.

Aanvoerder Paul Verhaegh won met FC Augsburg van Eljero Elia's Werder Bremen: 3-1. Tobias Werner, Halil Altintop en André Hahn verzorgden de goals voor de thuisploeg, die negende staat. FSV Mainz versloeg SC Freiburg met 2-0.