Voetballers Kaapverdië vangen bot bij CAS

Kaapverdië kan ook het laatste sprankje hoop op deelname aan het WK in Brazilië laten varen. Het Afrikaanse land verloor dinsdag het beroep dat was aangespannen bij het internationaal sporttribunaal CAS om de uitsluiting uit het kwalificatietoernooi aan te vechten. Kaapverdië werd gestraft voor het opstellen van een geschorste speler.

Begin september plaatste Kaapverdië zich voor de play-offs in Afrika door met 2-1 van Tunesië te winnen. Dat bleek echter te zijn gebeurd met behulp van Fernando Varela, die een schorsing van vier wedstrijden uit had moeten zitten. De FIFA bestrafte Kaapverdië met een reglementaire 3-0 nederlaag, waardoor het land in de groep achter Tunesië eindigde en was uitgeschakeld.

Het CAS meent dat het beroep van Kaapverdië ongegrond is en dat de regels duidelijk waren. "Officials hadden van de FIFA een lijst gekregen met daarop alle wedstrijden waarin Varela niet in actie mocht komen", staat in de schriftelijke uitspraak.

Overigens haalde ook Tunesië het WK niet. Bondscoach Ruud Krol werd met zijn ploeg in de play-offs verslagen door Kameroen.